Mijn- en tunnelbouw

Er zijn twee soorten mijnen: open en gesloten mijnen. Bij open mijnen worden de delfstoffen ontgonnen aan de oppervlakte. Gesloten mijnen hebben naast een bovengronds gedeelte ook een ondergronds gedeelte. Dat wordt enkel toegepast als de delfstoffen te diep liggen omdat ondergrondse winning moeilijker en duurder is. In het geval van open mijnen zijn er twee soorten mijnen, namelijk groeven en dagbouwmijnen. Het verschil tussen beiden is dat bij dagbouw het materiaal wordt afgeschraapt en bij groeven weggesneden.

Er wordt vaak gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde voorzieningen. De speciale voorzieningen kunnen bestaan uit bijzondere middelen om de delfstof te winnen, te transporteren, te zuiveren of op te slaan. Tot de speciale voorzieningen behoort ook de infrastructuur om de exploitatie in stand te houden: pompen, ventilatiemiddelen, energievoorziening, transportwegen en -middelen en verwerkingsfabrieken.

Opmerkelijk is dat er soms weinig aandacht is voor wielen, terwijl er legio mogelijkheden zijn voor allerlei soorten wielen. Ook in de tunnelbouw worden er soms toepassingen gebruikt waar wielen nodig zijn, of goed gebruikt kunnen worden.

Wij denken graag met u mee, kijken mee naar de mogelijkheden en doen een zo goed als mogelijk advies voor uw toepassing. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of vul het wielspecificatie-formulier in.

+31(0) 418 782540