MK Industrial Wheels

Hydrolyse Gestabiliseerde Wielen #2

Hydrolyse Gestabiliseerde Wielen #2

In de blog een aantal weken geleden ging het over wielen die ingezet worden bij waterzuiveringsinstallaties. Hierin verwezen wij naar de hydrolyse gestabiliseerde wielen en hier zou later op terug gekomen worden. Wel, zoals beloofd, hierbij het vervolg…
Räder Vogel heeft een groot aantal verschillende bekledingen van wielen. Een aantal daarvan zijn gebaseerd op het materiaal VULKOLLAN, hieronder een overzicht van deze materialen:
VULKOLLAN 93° Shore                                         VULKOLLAN QUARZ
VULKOLLAN ELF                                                    TRACHTOTHAAN
VULKOSOFT                                                             VULKOLLAN 95° Shore


Al deze materialen hebben stuk voor stuk dezelfde eigenschap dat ze niet tegen warme, vochtige omstandigheden kunnen. Door de samenstelling van het VULKOLLAN bestaat er ruimte tussen de verschillende moleculen. Wanneer de wielen in aanraking komen met warme, vochtige omstandigheden, wordt deze ruimte opgevuld met vocht. Dit veroorzaakt een soort van wax laag die van buiten naar binnen de bekleding laat ‘smelten’. Op de foto hieronder is goed te zien wat er van het wiel overblijft.

De bekleding van hydrolyse gestabiliseerde wielen is speciaal voor deze omstandigheden gemaakt. Hetgeen dat deze bekleding zo speciaal maakt is het volgende: de ruimte tussen de moleculen wordt normaal dus opgevuld met vocht in deze omstandigheden. Bij hydrolyse gestabiliseerde wielen wordt dit tijdens de productie al opgevuld met een ander soort polyurethaan, zo is het niet meer mogelijk voor vocht om tussen de moleculen te kruipen. Hierdoor blijven de wielen goed functioneren en brokkelen ze niet meer af.
Inmiddels zijn deze wielen al bij verschillende klanten ingezet. Een goed voorbeeld is een GFT afval verwerking, dit is een erg vochtige, warme en dampige omgeving. De Vulkollan 93° Shore wielen die hier waren ingezet begaven het na een tijdje en brokkelde af. Vervolgens heeft MK Industrial Wheels aanbevolen om gebruik te maken van hydrolyse gestabiliseerde wielen. Het probleem was daarmee opgelost.
Wanneer het niet nodig is om een Vulkollan bekleding in te zetten, kan er in deze omstandigheden altijd gebruik gemaakt worden van de andere polyurethaan soorten. Denk dan bijvoorbeeld aan Pevopur en Pevodyn-Soft. Deze materialen zijn namelijk standaard hydrolyse gestabiliseerd.
Mocht u twijfelen over wat te doen, dan komen wij graag langs om even met u mee te kijken!

Delen:

Gerelateerde berichten

Hydrolyse Gestabiliseerde Wielen 3

In de blog een aantal weken geleden ging het over wielen die ingezet worden bij waterzuiveringsinstallaties. Hierin verwezen wij naar de hydrolyse gestabiliseerde wielen en

Hydrolyse Gestabiliseerde Wielen

In de blog een aantal weken geleden ging het over wielen die ingezet worden bij waterzuiveringsinstallaties. Hierin verwezen wij naar de hydrolyse gestabiliseerde wielen en