Blog

Räder Vogel

“Herondek het wiel”

Alle wielen hebben een ding gemeen – ze zijn rond. Ondanks dat heeft iedere toepassing zo zijn eigen specifieke eisen in termen van maat, materiaal en draagvermogen. Sinds 1946 ontwikkelt Räder Vogel wielen die passen in een steeds veeleisender markt.

Van klant specifieke wielen tot gestandaardiseerde wielen die in grote batches worden geproduceerd. Räder Vogel wielen vind je terug in verschillende branches. Denk aan intern transport, opslag techniek, waterzuiveringsinstallaties, maar ook in de industrie, detailhandel en ambachtelijke toepassingen.

De hoge eisen die Räder Vogel aan zichzelf stelt, op het gebied van kwaliteit, capaciteit en innovatie heeft Räder Vogel tot een van de wereld fabrikanten van industriële wielen, Palletrollen, bandage banden en bok- en zwenkwielen gemaakt. Het grootste deel van de 30.000 artikelen worden in Duitsland geproduceerd en met wereldwijd 10.000 klanten kunnen zij zeggen dat elke stukje wereld; thuis is.

Even terug in de geschiedenis

Hoe het allemaal begon met het familiebedrijf Räder Vogel.. In 1946 startte Peter Vogel met het maken van kruiwagenwielen en transport materiaal van oude tankwielen op een draaibank midden in een oude danszaal. Er is sindsdien veel veranderd. Räder Vogel is in die jaren stabiel gegroeid en de producten en toepassingsgebieden hebben zich aanzienlijk uitgebreid.

De danszaal bestaat inmiddels niet meer, maar de innovatiegeest van die tijd leeft voort op dezelfde plaats.

Als familiebedrijf steken wij iedere dag nog veel energie in het ontwikkelen van nieuwe dingen. Bijna 40 jaar geleden startte Räder Vogel met de productie van Vulkollan®. Vandaag, dankzij hoge kwaliteit, toewijding en ervaren personeel is Räder Vogel de grootste Vulkollan® producent van de wereld. Veel van de producten zijn de Benchmark voor de markt.

Räder Vogel heeft een sterke focus op waar zij het best in is, namelijk de productie van kwalitatief hoogwaardige wielen en gaffels . Op een oppervlakte van 20.000m2 worden er dagelijks 30.000 wielen met 25 verschillende soorten bekleding geproduceerd. Räder Vogel produceert wielen en transportbandrollen gemaakt van; PEVOLON®, PEVOTHAN® en PEVOLASTIC® gebruikmakend van de modernste en volledig geautomatiseerde spuitgiet machines.

Het VULKOLLAN® en polyurethaan productieproces is het grootste en meest flexibele in zijn soort. Dat zorgt ervoor dat Räder Vogel snel en adequaat specifieke aanvragen kan behandelen, zelfs enkel stuks of in kleine series.

Uitzonderlijke techniek

Voor de fabricage van de wielkernen wordt jaarlijks 8000 ton gietijzer en staal van Europese leveranciers verwerkt in de mechanische productie faciliteit met 30 draaibanken en bewerkingsmachines. Dankzij de hoge kwaliteit van de basismaterialen, worden de bewerkingen tot een minimum beperkt. Na de bewerking, worden alle kernen gezand straalt, ontvet in speciale wasmachines en vacuüm gedroogd. Daarna worden kernen voorzien van een hechtpasta die hechting tussen kern en bekleding garandeert. Kernen worden verwarmd totdat zij dezelfde temperatuur hebben als de coating en op de temperatuur dat de chemische reactie van de hechtpasta wordt geactiveerd. Dan kunnen de kernen bekleedt worden met diverse materialen, zoals VULKOLLAN®, PEVOPUR®, TRACTOTHAAN®, handmatig of machinaal gegoten.

Tijdens de productie vindt er chemische reactie plaats onder strikt gecontroleerde condities. In het complete proces is iedere stap van essentieel belang en hier worden geen concessies gedaan. Räder Vogel heeft de “Award for Excellence in Development and Implementation of Advanced VULKOLLAN® Proccessing Technology” ontvangen van Bayer Material Science and Bayer Systems for our exceptional performances. De producten bereiken een grote range van industrieën in de hele wereld. Van winning en bewerking van grondstoffen tot aan intralogistics, transport- en bevoorradingssystemen, rekenen gerenommeerde fabrikanten op de expertise en kennis van Räder Vogel.

Of het nu gaat om enkel stuk of kleine aantallen, Räder Vogel is specialist en marktleider op het gebied van op maat gemaakte producten in Duitsland. Een nauwe samenwerking met de klanten zorgt voor hoge kwaliteit oplossingen bij diverse toepassingen. Bij Räder Vogel kan je rekenen op jaren ervaring en expertise in bijna iedere industrie. De afdeling constructie en ontwikkeling streeft iedere dag om klantwensen om te zetten naar concrete producten. De service van Räder Vogel beheerst de complete productie en ontwikkelingscyclus – van initiëren van het idee tot het construeren voor het testen, tot de definitieve productie. Naast de ontwikkeling van producten op maat, wordt er continu gewerkt aan het door ontwikkelen van bestaande producten als ook de ontwikkeling van nieuwe producten. Räder Vogel is de meest innovatieve fabrikant in het ontwikkelen van nieuwe producten en de laatste decennia heeft Räder Vogel dan ook diverse producten gepatenteerd, zoals VULKOLLAN®-ELF, TRACTOTHAAN®, PEVODYN®

Van kleine PEVOLON® transportbandrollen tot dubbelwiel zwaarlast rollen van PEVOPUR® en VULKOLLAN® persbandages. Meer dan 30.000 artikelen met een diameter van 30mm tot 180mm en draagvermogens tot 80 tonstaan voor de uitzonderlijke assortiment en expertise. Elk aandrijfwiel, draag of geleide wiel, persbandage, palletrol of loopwiel moet aan voldoen aan de hoogste eisen van elke dag. Voor korte of continu inzet, clean rooms of mijnbouw, alle wielen bieden veiligheid en betrouwbaarheid.

Wereldwijd netwerk van handelspartners

Räder Vogel werkt met een exclusief netwerk van handelspartners, verspreidt over 50 landen. Räder Vogel bouwt aan hechte en langdurige relaties met hun handelspartners, zodat dat de producten van Räder Vogel over de hele wereld eenvoudig te verkrijgen zijn. De handelspartners bieden optimale service ter plaatse, hebben hun eigen gebalanceerde voorraad en worden regelmatig getraind. Technisch consult en gecombineerde klantbezoeken behoren ook tot de mogelijkheden.

Räder Vogel verstuurd haar producten vanuit Hamburg, via een excellente infrastructuur en als gecertificeerd afzender, makkelijk en accuraat over de hele wereld en naar elke bestemming.

supportRäder Vogel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *