Blog

Ground Support Equipment (GSE)

De vakanties zitten er inmiddels al weer op. Schiphol ontving deze zomer een record aantal toeristen (12,4 miljoen). Op de drukste dagen vertrekken er 78.000 reizigers, komen er 71.000 aan en stappen 81.000 mensen over. Nu zijn vliegtuigen als vanzelfsprekend het belangrijkste onderdeel op de luchthaven, zij brengen ons immers van A naar B. Maar heeft u wel eens nagedacht over het aantal horizontale bewegingen en verplaatsingen op het vliegveld? Wanneer we onze bagage afgeven verdwijnt het naar allerlei locaties om uiteindelijk weer op tijd en in het juiste vliegtuig terecht te komen. Een dergelijk proces vindt ook weer plaats bij aankomst. Belangrijk element: tijd. Wij wereldburgers wachten namelijk niet graag, niet voor vertrek, maar zéker niet na aankomst.

Naast alle reizigers die dagelijks gebruik maken van alle faciliteiten van de luchthaven, worden er ook nog duizenden pakketjes wereldwijd vervoert. Het luchtvrachtvervoer is ook een belangrijke business voor de Royal Schiphol Group. Op dit moment ligt het record op ongeveer 1,6 miljoen pakketjes per jaar. Het streven is om in 2030 het aantal van 3 miljoen te bereiken. Ook voor luchtvrachtvervoer is continuïteit en snelheid van doorslaggevend belang. Immers: achter ieder pakketje schuilt een afspraak. Stilstand is daarom ook funest. Horizontaal rollen de goederen van de ene naar de andere locatie. Om dit alles in goede banen te leiden is het essentieel dat er betrouwbaar materiaal gebruikt wordt. Materiaal dat 24/7/365 voldoet aan de hoogste eisen.

Een groot deel van de transportmiddelen valt onder de verzamelnaam GSE – wat staat voor Ground Support Equipment. Dit behelst zowel de statische transportmiddelen, zoals conveyors, transport- en loopbanden, als ook de dynamische transportmiddelen. Eigenlijk zijn bij alle toeppassingen wielen en/of rollen te vinden. Transportrollen, bok- en zwenkwielen, geleidingsrollen, wielen met een goede grip of met een hoog draagvermogen, lage rolweerstand of hoge slijtvastheid. Je komt wielen tegen in vele soorten en maten met zeer uiteenlopende eigenschappen.

Räder-Vogel heeft zich inmiddels, wereldwijd, op vele luchthavens bewezen als betrouwbare wielen leverancier. De hoge kwaliteit en het brede scala aan wielen voor diverse toepassingen maken Räder-Vogel tot de totaalleverancier van industriële wielen.

maxGround Support Equipment (GSE)